fredag 2 maj 2008

Livet går vidare


Ja ha nu har ytterligare en dag gått till historien och framtiden kommer allt snabbare och snabbare framåt. Hur skall tiden räcka till, för det är så mycket som jag vill fixa och ändra innan det är för sent. Ja men tänk själv det är ett år till EU-valet 2009 och här sitter jag och plågar hjärnan om hur vi skall ta makten i Europaparlamentet. valet 2009 är ett ödesval. Ett måste val. Europa har i alldeles förmånga år styrts av en konservativ människosyn och detta måste vi ändra på. Men hur skall detta gå till är den stora frågan. Inför valet kommer Reinfeldt att vara ordförande i för Europa, snacka om gratis poängför dessa gidder gossarna i Rosenbad.

Men nu är det inte bara borgarna som laddar inför EU-valet vi har även Sverige Demokraterna som fick luft under vingarna efter ödesvalet 2006. Minnet är kort så en liten återblick till er alla som glömt: efter valet 2002 fick SD 47 mandat i 29 kommuner runtom i landet - bara detta får en att rysa. Kylan blev konstant efter valet 2006 då de fick hela 277 mandat i 140 kommuner och då fick SD mandat i 41 kommuner som de inte hade kandidater i och i förlängningen INTE ställde upp i men fick stöd en då. Farligt för framtiden! SD har även vunnit demokratiska poäng i JKs utsaga om att de skall få tillträde till skolor. Alla rektorer runt om i landet skall bara stå tysta och se på när SD spyr ut sina frätande lögner.

Vad gjorde SD med denna hjälp då om inte gnuggade sina nävar och la planerna för EU-valet. De vill in i Europaparlamentet inte för att fungera som en röst för folket utan för att mjölka ett ordentligt partistöd. Ett partistöd som de kommer att ha stor nytt av när de gör allt för att komma in i riksdagen 2010.

Detta är en av de viktigaste anledningarna till att EU-valet är ett av de viktigaste valen på länge. EU och det kommande valet kommer att vara en av mina återkommande ämnen det närmaste året då det är så viktigt. Arbetarrörelsen har ett internt problem som vi måste arbeta bort. JA och NEJ debatten är en självmords debatt. Det handlar inte längre om att snacka om vi skall vara med eller inte med. Vi är med och det kan vi inte göra något åt i dagsläget. Men vi kan göra något i den demokratiska processen i parlamentet. Det är en facklig möjlighet att få en socialistisk vridning av parlamentet är det som vi skall satsa på. Det är allt i från den Svenska modelllen med kollektivavtal till en arbetsmiljö värd namnet på pappret den är skriven på. Vaxholmsmålet - vad betyder det för det fackliga arbetet. Kommer Sverige att kräva det som behövs för att stärka arbetsrätten och kollektivavtalens styrka i Lissabonfördraget. Jag skulle gärna säga självklart men med Reinfeldt, Borg, Littorin Bildt och Odell - för att välja ett par namn som inte bryr sig om arbetarna - kommer inte att kämpa för tillägg i fördraget. De känner att det är underlättande att gömma sig bakom EU när de slaktar arbetsmiljö, a-kassa, LAS och resterande välfärd.

Så vist har jag mycket att åter komma till under det kommande året. Så det är bara att följa med och gråta en skvätt...

Inga kommentarer: