torsdag 8 maj 2008

Det är mycket som oroar mig i dagens Sverige och vår totala omänskliga politik. Alliansens hets på vanliga medborgare. Vi hängs ut som fuskare och fifflare och siffran på oss är alltid 24-25 % oavsett om det är Vård av Barn eller sjukförsäkring. Mantrat är att piska arbetaren till orimliga proportioner endast för att de har lyckats med målet att stämpla arbetslösa och sjuka som fuskare. Men att det finns fifflare i näringslivet är helt rätt i den borgerliga tanken. Affären runt Attendo Care är bara ett i raden. Att man skall kunna lägga in rikskapital och skära guld med pennkniv på sjuka ändringar är horribelt. Att minimera bemanningen till en nivå som höjer risken för vårdtagarens säkerhet, och för att inte tala om den stackars anställda som dagligen har en personlig stress så att det kommer att leda till ohälsa. Vad händer sen med den stackaren som är utsliten, utbränd och inget värd för arbetsgivaren. Jo förslaget är att om rehabilitering inte kan göras inom sex månader skall den anställde bara slängas ut med smutsvattnet. Rakt ut på backen bara det är vad en Svensk arbetare är värd i dagens borgerliga samhälle.

Är det konstiga att man är mörkrädd? Synismen är total i dag för det räcker inte med att man blir behandlad som gårdagens avfall i arbetslivet utan om man nu är så dum att man blir sjuk på jobbet skall man även straffas ekonomiskt. För alla sjuka stimulerar ju bara och skall inte vara så lata. Vad finns då kvar i bästa av världarna så har den enskilda inte gått ur A-kassan - trots att hon var för sjuk för att få behålla sitt jobb och försäkringskassan säger att hon är tillräckligt arbetsförbar (de har ju slutat med termer som sjuk och frisk) i enlighet med alliansens riktlinjer - är det inte säkert att hon kommer att få sin A-kassa för om de anseratt hon är för sjuk för att vara till arbetsmarknadens förfogande så... Socialen tack där får hon sitta och vänta på allmosor tillsammans med de som gick ur A-kassan.



Det alliansen hela tiden gör är att försämra för oss vanliga och underlättar för storfinansen. Hur skall det vara en möjlighet att kunna driva ett land med alliansens politik hundratusentals kommer att slås ut och komma in i ett utanförskap. Vill vi ha det så? det vill inte jag och det vill inte största delen av befolkningen i landet. Det har kommit undersökningar på hur mycket Svensson är villiga på att betala för sin välförd. Alla är i princip villiga att betala lite mer i skatt för att kunna behålla välfärden. men det är emot den borgerliga ideologin. De vill att arbetaren skall stå med mössan i handen och buga sig när borgaren kommer. De vill inte att välfärden skall finnas. Det var högen som röstade mot alla förbättringar för arbetaren. Nu är det högern som slaktar allt för arbetaren, A-kassan, sjukförsäkringar, anställningstryggheten och arbetsmiljön bara för att nämna ett par områden som kommer att bli totalt förstörda fram till valet 2010. Hur mycket som vi kan återställa i socialdemokratin beror på hur statskassan ser ut. De tog över vår statskassa och vi ärver det som finns kvar i deras. En sak är säkert och det är att det blir tufft för oss alla...

Inga kommentarer: