fredag 26 september 2008

Vi måste bli fler...

Alliansen har nu härjat i två år.
Nu är det dags för oss Socialdemokrater att återta styrningen av kommun och landsting. Regerings makten i riksdagen är ett måste! Men hur skall vi satsa?
Skall vi satsa på att vara i en allians med vänsterpartiet och miljöpartiet eller skall vi satsa på att kunna få majoritet i "maktens" olika korridorer runt om i landet?

Det är faktiskt inte en så lätt fråga att besvara som den i första stund verkar. För det finns flera om och men i frågan. Först det skulle vara lättare att störa alliansens valkampanj om v tre var överens i flera frågor.
Men framför allt skulle vi bli lite starkare i kampen mot Sverigedemokraterna. Dessa antidemokraiska krafterna måste motarbetas på alla plan.
Men skall svenska väljarkåren få två block i Sverige, hägeralliansen kontra vänsteralliansen. Det liknar lite det nordamerikanska systemet med konservativa och demokrater. Eller skall väljarna ha möjlighet att i första rum se till partiet. Fördelar med att vara i allians är att man redan har överbyggt vissa problem i avgörande frågor. Medans det är lite mer ärligt för den enskilda väljaren att kunna peka på ett parti och kunna säga "jag har valt er, och nu vill jag att ni sköter er". Det är svårt i en allians, då som jag som socialdemokrat har svårt att sätta samma krav på en förtroendevald som jag inte har valt med förtroende. Då denna sitter på sin post för att ett fåtal har förtroende för honom eller henne.
Sedan finns det även en annan vinkel på problemet och det är vårt samhälls ansvar. Vi i Socialdemokratin har ett historiskt samhällsansvar och det är en historia som vi bär med stolta steg.

Som sagt det är svårt att riktigt säga vilket som är best. Det finns för och nackdelar på bägge håll. Dock så står det klart med vad vi måste göra!
Vi måste bli fler medlemmar i partiet.
Vi måste få fler aktiva i partiet.
Vi måste bli fler som hörs och syns.
Vi måste bli av med den borgerliga alliansen.

Detta klara vi av bara vi är aktiva på de mer traditionella områdena, gator och torg, på arbetsplatsen Men vi måste även bli mer aktiva inom de nya områden.
FLER BLOGGARE som bär Svenska Socialdemokratiska arbetarpartiets stolta traditioner.

Inga kommentarer: